Mreža, ki prepreči nesrečo - padec otroka z višine

Vsako leto se v Sloveniji zgodi nekaj nesreč - padcev otrok z okna ali balkona. Takšen padec je za otroka lahko usoden. Poglejmo, kakšne možnosti imajo starši, da bi preprečili, da se nekaj takega zgodi.
Obstaja več različnih oblik zaščite za okna, ključavnice, sistemi, ki ne dovolijo, da bi se okno odprlo več kot par centimetrov ipd. Kar se ključavnice tiče, je dovolj, da jo samo enkrat pozabimo zakleniti. Sistemi, ki omejijo odpiranje oken, so sicer malo bolj varni, ampak je včasih potrebno okno tudi do konca odpreti. Spet je dovolj, da samo enkrat okno pozabimo zapreti in zavarovati.
Balkoni, ki niso zastekljeni ali zaprti z rešetkanmi, so v vsakem primeru ves čas nezaščiteni. Malčka ne smemo niti za trenutek pustiti samega.
Zaščitna mreža za otroke omogoča brezskrbno odpiranje oken in popoln užitek na balkonu, saj nam ni treba skrbeti, ali se bo otroku kaj zgodilo, ali smo okno zaprli, ga zaklenili, ali so tudi vrata balkona zaprta ... Zaščitna mreža je vedno tam in poskrbi, da otrok nikakor ne more zlesti ven. Ob tem pa ne moti razgleda, ne vpliva na zunanji izgled stavbe, ne preprečuje vstopa svetlobe, zraka, izgleda elegantno, ne daja vtisa "kot v zaporu" in kar je najbolj pomembno, omogoča brezskrbno bivanje v prostorih na višini, saj 100-odstotno varuje otroka pred padcem.
Več o zaščitni mreži lahko preberete tukaj.